Sveikatai palankios mitybos pagrindai

Trakų rajono savivaldybės sveikatos biuras pradeda praktinį mokomąjį seminarų ciklą su maisto degustacija „ Sveikatai palankios mitybos pagrindai“.

Esant pažangiai maisto pramonei, didėjanti maisto produktų pasiūla privedė žmones prie greito maisto pasiekiamumo, neišrankumo, nevertinimo. Dėl to padidėjo vartojimas, tačiau proporcingai didėja nutukimas ir su juo susijusios ligos. Su neteisingu maisto pasirinkimo ir vartojimo pasekmėmis susiduria visi nuo mažus vaikus auginančių mamų iki senyvo amžiaus žmonių.

Praktinio seminaro ciklo su maisto degustacijomis „Sveikatai palankios mitybos pagrindai“ datos:

2022 m. kovo 28 d. „Maisto etikečių skaitymas“, „Koks maistas man naudingas?“

„Sveikatai palankaus maisto gaminimo ABC“.

Praktinis užsiėmimas „Kas yra užkandis? Užkandžių gaminimas.

2022 m. balandžio 8 d.  „ Dienos meniu sau sudarymas“, „ Kiek ir ko man reikia suvalgyti per dieną (PEP skaičiavimas)“, „Sveikesnės maisto alternatyvos“.

Praktinis užsiėmimas „Gaminam lengvą vakarienę sau, kuri tiks visai šeimai“.

2022 m. balandžio 22 d. „Maisto netoleravimas, alergijos, kitos ligos, kurios su maistu susijusios ar maitinimosi veikiamos“, „Kruopos, miltiniai patiekalai, pieno produktai mūsų valgiaraštyje“, „Valgymo įpročių svarba“.  Praktinis užsiėmimas „Sveikesnio deserto gamyba“.

2022 m. balandžio 29 d.  „Detoksikacijos procesas, įvairūs organizmo valymo metodai, svorio kontrolės būdai“, „Svorio kontrolės būdai“, „Sporto, judėjimo įtaka svorio kontrolei“.

Praktinis užsiėmimas „Patiekalai su kiaušiniais“.

2022 m. gegužės 13 d.  „Dietos. Kodėl jos neveikia?“, „Fermentuoti maisto     produktai“,   „Kokia mikrobiotos reikšmė?“, „Kaip formuojami valgymo įpročiai?“, „Valgymo psichologija“.

Praktinis užsiėmimas „Kelių rūšių salotų gaminimas“.

VIETŲ SKAIČIUS RIBOTAS. BŪTINA REGISTRACIJA: sveikatosbiuras@trakai.lt