Bendrauk lengviau. Judėk laisviau. Judumo savaitė 2022

2022 m. Europos judumo savaitės tema – „Bendrauk lengviau“, kuria norima parodyti, kad pasiekti kelionės tikslą galima ir be automobilio, t.y. draugiškais aplinkai būdais, pasirenkant tvarias transporto priemones arba einant į darbą, mokyklą, darželį ar parduotuvę pėsčiomis. Kampanijos šūkis – “Judėk laisviau” taip pat “neša” žinią, kad judėjimas – tai ne tik bėgimas ar įvairios mankštos, tačiau tai ir didelė fizinio aktyvumo formų gausa. Ši aktuali judumo savaitės tema taip pat atspindi ir žmonių norą atkurti bendravimą po COVID-19 pandemijos suvaržymų ir ribojimų.

Kaip ir kiekvienas metais Trakų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, besirūpinantis rajono gyventojų sveikatos stiprinimu, aktyviai dalyvavo šioje akcijoje. Biuro visuomenės sveikatos priežiūros specialistės, siekdamos, kad fizinis aktyvumas būtų kasdieninis žmonių įprotis, nuolat ugdo pozityvų požiūrį į sveiką gyvenseną. Todėl, pažymint Europos judumo savaitę, Trakų rajono gyventojai biuro specialisčių buvo pakviesti priimti iššūkį, pavadintą „Renkame žingsnius“.

 Trakų rajono gyventojai išbandė jėgas ir aktyviai dalyvavo žingsnių iššūkyje su #walk15  programėle. Dalyviai žingsnius rinko aktyviai ir entuziastingai varžėsi tarpusavyje, vaikščiodami po Trakų apylinkes.

Rugsėjo 22 dieną buvo išrinkti Europos judumo savaitės nugalėtojai, nuėję daugiausiai žingsnių. Trys minėto iššūkio dalyvių, surinkusių daugiausiai žingsnių, buvo apdovanoti išmaniosiomis gertuvėmis. Sveikiname aktyviausius dalyvius, kurie jau atsiėmė prizus:

I vietos nugalėtojas Artūras Pučinskas, surinkęs 178895 žingsnius.

II vietos nugalėtoja Elena Ramaneckienė,  surinkusi 121382 žingsnius.

III vietos nugalėtoja Kamilė Potošovaitė, surinkusi 116065 žingsnius.

Linkėdami visiems  sveikatos ir puikios  nuotaikos,  raginame  ir toliau Trakų r. gyventojams rūpintis savo sveikata,  aktyviai dalyvaujant organizuojamuose sveikatingumo renginiuose.

Trakų rajono visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Indrė