Rieda ratai rateliukai

2019-09-20 Trakų lopšelis – darželis „Ežerėlis” dalyvavo respublikinėje akcijoje „Rieda ratai rateliukai”. Ir vėl riedėjome minkštu, saulės apšviestu stadiono takeliu į švaresnį ir sveikesnį rytojų…

Tarptautinės gamtos išsaugojimo sąjungos priimtoje rezoliucijoje „Vaiko teisė į gamtą ir sveiką aplinką“ nurodoma, kad didėjantis vaikų atotrūkis nuo žaidimų lauke yra nepaprastai aktualus pasaulinės svarbos klausimas. Yra nustatyta, kad vaikai žaidimams lauke kasdien skiria maždaug trisdešimt minučių. Ir tai yra tik maža dalis to laiko, kurį vaikystėje praleisdavo jų tėvai. Buvimas ir veiklos lauke yra pagrindinis sveikatos šaltinis, turi didžiulį pažintinį poveikį, ugdant intelektualiai ir emociškai tvirtas asmenybes, formuojant stiprią savimonę, pamatines vertybes ir moralės normas. Atsižvelgdami į tai, pedagogai, darželyje dirbantys specialistai drauge siekė skatinti vaikų fizinį aktyvumą, sudominant netradicine veikla lauke, supažindino ugdytinius su ekologiškomis, alternatyviomis automobiliui ir draugiškoms aplinkai susisiekimo priemonėmis.

Darželio kieme riedėjo paspirtukai, triratukai, riedlentės, riedučiai, lėlių vežimėliai, balansiniai dviračiai, traukiami ir stumiami ratuoti žaislai, karučiai bei mašinėlės. Šios judrios akcijos metu buvo jaučiamas bendruomenės indėlis: vaikai tapo aktyviais judėjimo dalyviais; vaikų tėveliai – atsakingais už aprūpinimą ekologiškomis transporto priemonėmis ir jų gamybą iš antrinių žaliavų; įstaigos specialistai motyvavo ir drąsino vaikus, sudarė žaidybines situacijas.