Spalio 10 d. – Pasaulinė košės diena

Kiekvienais metais prie šio projekto prisideda vis daugiau mokyklų, siekdami supažindinti mokinius su sveikos mitybos principais, paskatinti sąmoningai rinktis maistingus pusryčius ir užkandžius.

Maistas – labai svarbus žmogaus savijautai ir sveikatai. Mitybos racionas turėtų būti sudarytas taip, kad organizmas gautų visas reikalingas maisto medžiagas ir energiją idealiai sveikatai palaikyti.

Sveikos mitybos taisyklės:

  1. Valgyti kuo įvairesnį maistą.
  2. Pasirinkti subalansuotą, tinkamai apdorotą, natūralų ir šviežią maistą.
  3. Valgyti daug grūdinių produktų, įvairių daržovių, vaisių ir uogų.
  4. Vartoti kuo mažiau druskos ir cukraus.
  5. Išlaikyti mitybos režimą.

Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos pradinukai spalio 10-osios rytą pradėjo ragaudami avižinę košę. Po pusryčių visi dalyvavo paskaitoje apie sveiką mitybą. Pradinukai sprendė jiems paruoštas užduotėles, aktyviai domėjosi koks maistas yra sveikas. Moksleiviai sužinojo jog sveikos mitybos link einama etapais, kuriuos lengviau įveikti turint naudingos informacijos.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jolanta Garbotovič